Cei care au ceva de spus...

marți, 22 septembrie 2009

STIATI CA.....?


Dupa postare anunturilor in mica publicitate sau internet ,personalul este adus in urma unui miniinterviu telefonic sau chiar ''face to face'' , la hotel Delta din statiunea Jupiter.Adus bineinteles pe banii lor cu eforturi proprii.Nu de f. putine ori majoritatea au ajuns in Jupier cu ultimii bani si soarta lor a ramas pur si simplu in mana lui CIPRIAN si SILE. Acestia speculeaza mereu aceste situatii si sclavagismul lor este mult mai usor de implementat.
Imediat esti cazat in camerele din hotel DELTA. Dar sa nu credeti ca este cineva ff.avantajat. Nu. Hotelul isi incepe activitatea turistica in luna iulie sau hai ca poate si lal inceputul lui iunie, dar cu greu. Din Aprilie , Mai, cine este chemat , trebuie sa fie sigur si sa se astepte la conditii de iarna tarzie intro zona umeda , fara caldura si cu greu apa calda.In rest....LA MUNCA FRATILOR...! CA asa vrea CIPRIAN si SILE. bani? NE NE... Nu se poate. Legea lor este ca munca sa fie munca si salariul tot odata la sfarsitul sezonului. Cine mai rezista pana atunci. Astfel ei stiu ca nu vor mai fi multi pana atunci si fac astfel de recrutari mereu chiar daca se poate spune ca au facut tot necesarul de angajari pt. personal.
Munca de ospatar,barman,casier,sef de sala,unitate,gradinar,femeie de serviciu,spalatoreasa, bucatar sau orice alta pozitie in cadrul companiei este doar unul. MUNCITOR NECALIFICAT care esti pus pe grupe de lucru in amenajarea unitatilor lor. esti cazat si hranit in cele mai rele conditii pentru o persoana calificata care a depus un CV, a trecut un interviu si a negociat un salariu.
Cazarea se face in cadrul unui palier al hotelului Delta .Este un fel de parter dar pozitionarea si amplasamentul nu a putut fi folosit pt cazarea turistilor. Astfel pt angajati e perfect. Masa este simpla. 3 mese pe zi.Dimineata ceai cu parizer tot sezonul,marmelada si margarina.....Pranzul contine ciorba de legume si neaparat felul doi cu ffff. multa mazare sau fasole sau varza sau orez sau cartofi sub toate aspectele posiblie,ori musaca si daca vreodata veti primi carne prajita sa stiti ca sigur ceva e in neregula.( ori cu bucatarul ori cu carnea). AAAA am uitat sa mentionez ca felul doi neaparat va contine sos roshu. cu mult AMIDON. DA , AMIDON. Saci de AMIDON se foloseau pentru prepararea unei mancari ce trebuia inmultita si ingrosata. Halal bucatar!!! Seara veti fi foarte frumos invitati sa serviti ce se poate din ce ramane dar sa nu uit de sosul roshu, pentru ca sigur ia mai ramas bucatarului. Apoi sa nu va intrebati de ce mergeti de urgenta la spital ,bineinteles pe banii vostri si daca aveti ceva , sa fiti siguri ca nu ati putut rezista pana la sfarsitul sezonului si cred ca cineva dintre voi va pleca acasa si fara bani si bolnav. Dar ca sa nu fiu chiar asa de pesimist cred totusi ca veti primi bani de tren pana acasa.

Niciun comentariu: